Lurens sommarteater bjuder sommaren 2023 in till ett färgsprakande och efterlängtat äventyr för hela familjen. Aladdin och den underbara lampan baserar sig på den odödliga orientaliska sagosamlingen Tusen och en natt och är dramatiserad av Lurensbekantingen Christian Lindroos. Dramatiseringen har framgångsrikt uppförts på många yrkesteatrar runt om i Finland och bjuder på alla de klassiska figurerna, allt från Anden och Trollkarlen till Prinsessan och så klart Aladdin själv.

Pjäsen regisseras av Ove Grundström som återvänder till Lurens efter en paus på 30 år. Grundström stod för regin på Lurens senast 1992 och 1993 med publiksuccéerna Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump. Ove debuterade själv på Lurensscenen 1965 som 9-åring – något som blev startskottet till en lång yrkeskarriär inom teatern.

– Den här pjäsen bjuder på något för envar, det är en fantastisk familjepjäs. Den innehåller allt som man kan begära av en sommarteater; massor av humor, hisnande spänning och en rejäl gnutta romantik. Jag ser verkligen fram emot sommaren, säger Grundström.

Scenografin står Lurensveteranen Mats Tuominen för. Duon Grundström och Tuominen jobbade ihop även i de tidigare nämnda Lindgrenklassikerna för 30 år sedan. Tuominen har lovat en scenografi som leder oss in i en orientalisk sagovärld full av överraskningar. Om mattan kommer att flyga tänker han ännu inte avslöja.

I år finns det roller för medverkande i alla åldrar, från 10 år och uppåt. Lurensensemblen kommer att samlas första gången i januari och man kan förhandsanmäla sitt intresse att medverka i årets pjäs här>>.

Aladdin och den underbara lampan har premiär på Lurens sommarteater den 30 juni 2023 kl. 19.00.