80-talet

Mysiga och avkopplande sällskapsresor….

80-talet

Snygga benvärmare…..

80-talet

Tuffa frisyrer…..

80-talet

Spännande tv-serier…..

80-talet

Högklassiga bilar…..

80-talet

Avancerad teknik….

80-talet

Tunga bastoner…..

Hbl: “Furstligt festlig Sällskapsresa på Lurens” • NÖ: “Det lutar mot succé på Lurens” •  ÖN: “Charterresa med schvung” • LS: “Lurens on jälleen onnistunut rakentamaan hyväntuulisen ja näpsäkän paketin, jonka nähtyään hymyä riittää koko viikonlopuksi.”

Musikalen Sällskapsresan på Lurens sommarteater

Sommaren 2017 fick vi njuta av en musikalisk skrattbomb då Sällskapsresan får Finlandspremiär på Lurens sommarteater. Musikalen bygger på Lasse Åbergs filmkomedi från 1980 med manus och musik av Bengt Palmers och Jakob Skarin. Palmers och Skarin har omarbetat filmen till en musikal som hade urpremiär på Nöjesteatern i Malmö 2015. Efter två utsålda säsonger intog Sällskapsresan Stockholm och Chinateatern där den gjorde succé under hösten 2016. Och redan nu inkommande sommar är Lurens i turen med en version flyttad till 1980-talets Svenskfinland!

Oskar Silén regisserade

Som regissör fungerarade Oskar Silén, mannen som stod bakom de föregående somrarnas succéer på Lurens – Annie Mästerskytten och Djungelboken. Som musikansvarig fungerade pianisten och kompositören Kalle Katz. Kalle arrangerade musiken i Sällskapsresan så att den passade in i vår finlandssvenska miljö. Sångerskan, kompositören och sångpedagogen Mirella Pendolin-Katz hade hand om sånginstuderingen och artisten och dansläraren Susanna Karvinen planerade koreografin. Dräkterna skapades av bildkonstnär Frida Hultcrantz.

Nya ansikten på scenen

Bland skådespelarna fanns än en gång många nya intressanta namn. De var nykomlingar på Lurens men hade en lång erfarenhet av musikteater. I huvudrollen som Stig-Helmer såg vi den nyinflyttade Borgåbon Kim Snygg. Kim är främst känd från Raseborgs sommarteater där han tidigare har gjort många bejublade roller. Nya på Lurensscenen var även de kvinnliga huvudrollsinnehavarna Ilona Wiksten och Mirella Pendolin-Katz. Ilona i rollen som Majsan och Mirella som Sivan. Båda två är musikteaterproffs och Mirella fungerade även som produktionens sånginstuderare. Stig-Helmers kompis Ole gjordes av Tage Fredriksson. Tage som vi tidigare sett på Lurens gav Ole en genuin östnyländsk touch. Bland de övriga drygt 20 medverkande kunde vi se en lång rad gamla bekantingar och även nya ansikten.