Nu har vi äntligen släppt biljetterna till musikteatern Sju Bröder. Du vill garanterat inte missa sommarens höjdpunkt när Lurensscenen efter lång tid fylls med sång, dans och skratt för fulla muggar igen! Boka dina biljetter via lippu.fi dygnet runt eller via ÖNUF:s kansli vardagar kl. 10-16, tel. (019) 532 412.

Sju Bröder i regi av Oskar Silén har premiär på Lurens sommarteater fredagen den 1 juli och uppförs 22 gånger fram till den 6 augusti. All information om pjäsen och biljetterna hittar du här: www.sjubroder.fi.

 

Den finska litteraturens storverk

Aleksis Kivis Sju Bröder är en historia om brödraskap och vänskap, men även om utanförskap och hur ungdomar på väg in i vuxenlivet ska formas enligt samhällets förväntningar – eller är det okej att bara vara den man är? Detta tema är lika aktuellt idag som det var när Kivi skrev sin berättelse. Lurens uppsättning av den klassiska berättelsen är dock placerad i modern tid där bröderna spelas av såväl män som kvinnor i varierande åldrar.

Kivis text och uttryckssätt bär som en röd tråd genom pjäsen som med hjälp av musiken, komiken och teaterleken ytterligare lyfter föreställningen till en ny nivå. Musiken består av kända pop- och rocklåtar som översatts till svenska och där publiken garanterat inte kan låta bli att ryckas med i svängarna. Detta är en klassiker i sin rätta bemärkelse – en historia som kan berättas om och om igen på olika sätt, men som ändå aldrig går ur tiden.

 

En stenhårt rockande flock

I rollerna som de sju bröderna ser vi många gamla Lurensbekantingar. Den äldsta brodern Juhani spelas av Joonas Vartiainen som gjorde en fenomenal tolkning av den onda tigern Shere Khan i Djungelboken. Yngsta brodern Eero gestaltas av Emilia Tenhunen som sina unga år till trots redan hunnit göra många fina rollprestationer på Lurensscenen, senast som borkasonen Birk i Ronja Rövardotter. De övriga kvinnorna vi får se i brödraroller känner vi även igen från den humoristiska systertrion i Juntjävlar, nämligen Petra Sundqvist, Katarina Nikkanen och Patricia Hirn. Efter en nästan 20-årig paus från Lurens ser vi även Tage Stam i en av huvudrollerna. Tage gjorde rollen som en av de tre musketörerna på Lurens år 2003 och har sedan dess även setts göra skickliga rollprestationer på andra lokala teaterscener. Sist men inte minst välkomnar vi även Lurensveteranen Tom Pallas tillbaka upp på scenen efter fyra år i kulisserna. Han behöver knappast någon utförligare presentation för den som är vän av Lurens.

Även bland resten av ensemblen, som skickligt manövrerar de många övriga roller som behövs för att fullgöra pjäsen, hittar vi både rutinerade och helt nya Lurens-amatörer såsom Tage Fredriksson, Wilma Bäcklund, Magnus Engström, Sandi Bengts och Sabine Heinonen för att nämna några.

Läs mera på sjubroder.fi.