I sommar uppförs Rudyard Kiplings fantastiska äventyr Djungelboken på Lurens sommarteater. Berättelsen handlar om ”människovalpen” Mowgli som blir föräldralös och utelämnad bland djungelns alla djur och faror. Djungelboken utkom ursprungligen 1894 men är nu mer aktuell än någonsin. Den handlar om främlingsfientlighet, utanförskap och identitet men framför allt om värme och kärlek över gränserna. Lurens version är omarbetad med stor respekt för Kiplings ursprungliga berättelse. Det blir en rivig föreställning med fart, spänning, känslor och en hel massa varierande musik.
Nyskriven musik
För den nyskrivna musiken i Djungelboken står kompositör Markus Fagerudd. Hans operor har uppförts på Nyslotts festspel och Nationaloperan. Man har också kunnat njuta av hans teatermusik på de flesta teatrar i Finland, allt från Kansallisteatteri till Svenska Teatern. Markus fungerar för tillfället som musiklektor vid finska Teaterhögskolan. De flesta kommer ihåg Fagerudd för hans genialiska musikarrangemang i senaste sommars uppsättning av Annie Mästerskytten. Markus har lovat bjuda på en färgsprakande mix med allt från hiphop till Bollywood.

Oskar Silén regisserar
Senaste sommars succéregissör Oskar Silén ansvarar även denna sommar för regin. Silén har en lång erfarenhet från de flesta finlandssvenska teatrarna både som skådespelare och regissör. Även han har en stark musikalisk bakgrund vilket bådar gott inför sommaren. Oskar lovar bjuda på ett färgsprakande party med spektakulära sång- och dansnummer varvat med känsliga scener.

Första träffen 17 januari 2016
Första träffen hålls på Kuggomskolan i Lovisa söndagen den 17 januari 2016 klockan 13.00. I år finns det roller för ca 40 mer eller mindre musikaliska och dansanta personer. Skådespelare i alla åldrar är välkomna att ge ett litet prov på sitt kunnande. Närmare information fås av ÖNUF, tel. (019) 532 412.