Lurens sommarteater bjuder denna sommar in till ett hisnande piratäventyr för hela familjen. Skattkammarön är en gammal, hederlig äventyrsberättelse skriven av Robert Louis Stevenson och dramatiserad för teaterscenen av Bryony Lavery. Det är en berättelse om vänskap och ensamhet, lojalitet och svek samt om att följa sina drömmar och att hitta sig själv. Årets regissör Johan Aspelin har redan övat intensivt i fyra månader med ensemblen som i år består av närmare 40 personer. Repetitionerna börjar nu närma sig slutspurten då alla pusselbitar ska läggas på rätt plats inför spelsäsongen:

– Det är jätteroligt att se hur föreställningen börjar hitta sin form och hur alla idéer man haft i huvudet nu spelas upp framför en! Ensemblen är fantastisk och jag är övertygad om att publiken kommer att trivas på läktaren i sommar.

 

Även produktionsteamet jobbar hårt för att färdigställa de sista detaljerna innan premiären. Den slutliga versionen av musiken samt en och annan sångtext skapas av Otto Rajahalme. Johanna Nieminen och Susanna Karvinen kombinerar kostymer med smink och hår för att tillsammans ta fram det specifika utseendet för var och en av karaktärerna. Tage Stam bygger varje dag på scenografin som nu växer fram i Lurens lummiga grönska och detaljerna sätts på plats av Maija Virtanen som håller koll på och skaffar fram den enorma mängden rekvisita som behövs i pjäsen. Inkommande helg tas även de trådlösa mikrofonerna i bruk och då börjar alla känna att premiären närmar sig ”på riktigt”.

Skattkammarön är en fantastisk familjepjäs som erbjuder allt man vill ha av ett sommaräventyr; spänning och drama, ett stort färgsprakande persongalleri, många skratt och ett enormt sjörövarskepp. Till och med väderleken har nu bestämt sig för att det är sommar, så se till att boka dina biljetter så snart som möjligt, för nu bär det av på äventyr!

 

Skattkammarön har premiär fredagen den 28 juni och spelas 20 gånger fram till den 3 augusti. Biljetter kan bokas dygnet runt via lippupiste eller via teaterns kansli måndag-torsdag kl. 10-14 per telefon 019-532412 eller e-post info@lurens.fi.