Lördagen den 7 juli firade Lurens sommarteater 60-årsjubileum i ”arbetets tecken”. Inför inbjudna gäster och tidigare medverkande uppfördes det som ordförande Christina Mickos kallade jubileumstalet, alltså föreställningen Ronja Rövardotter. Och vilket jubileumstal man höll! Skådespelarna var extra taggade tack vare den eminenta publiken och de replikmodifieringarna som man hade gjort dagen till ära satt perfekt. Vilken stilkänsla!

Efter den suveräna föreställningen avtackades och premierades aktiva med silver och guld. Och de som redan hade kistan full förärades med den finaste utmärkelsen som man kan få på Lurens, Lurenssnurran av trä. De tre som sannerligen förtjänade sin snurror var ÖNUF:s mångåriga ordförande Kim Svenskberg samt Lurensikonerna Solveig och Frej Lindfors. ÖNUF vill ännu en gång gratulera alla som blev premierade.

Efter premieringarna åt man gott (såklart Lurens legendariska knackkorv) och blev underhållna av duo Trubadual bestående av Amanda Sallinen och Joel Enqvist. Båda har förresten också medverkat i Lurensproduktioner. Efter det äntrade Alexander Wendelin scenen och smälte det lilla som fanns kvar att smälta av hjärtan efter denna fantastiska dag. Alexander som vi sett i många produktioner på Lurens har nyss avlagt sin skådespelarexamen och börjar nu yrkesmässigt utöva det som han är så bra på.

Festen fortsatte som sig bör till småtimmarna och skratten ekade över Lurensängarna. Många anekdoter väcktes till liv och många minnen delades. Det var som en jättestor släktträff där ingen var mera avlägsen släkting än syster eller bror.

Vad kan man säga efter en sådan dag? Kanske att Lurens sommarteater som 60-åring mår bättre än någonsin.