Nu är rollerna besatta, och årets ensemble kan lätt sägas äga både kunnande och erfarenhet.

I huvudrollen som Stig-Helmer Olsson får vi se Kim Snygg. Kim är framför allt känd från Raseborgs sommarteater där han medverkat under 16 säsonger. På Raseborg har han gjort hyllade tolkningar av roller såsom Quasimodo i musikalen Ringaren i Notre Dame, Kråkskrämman i Trollkarlen från Oz och Max Detweiler i senaste sommars succé Sound of Music. Kim har även medverkat i farser och revyer runtom i hela Västnyland.

– Det ska bli spännande med en ny teater, ett nytt gäng och framför allt vridläktaren som ger helt nya möjligheter och säkert också utmaningar. Dessutom görs vår version av Sällskapsresan med ett nytt grepp, här görs det inte några Lasse Åberg-kloner, konstaterar Kim.

I rollen som Stig-Helmers föremål för intresse, Maj-Britt ”Majsan” Lindberg, ser vi sångerskan och musikläraren Ilona Wiksten. Ilona har fått sin musikutbildning i Novia i Jakobstad och har senare kompletterat studierna bland annat i Danmark. Ilona har tidigare uppträtt i många olika musikaliska produktioner såsom PinocchioSvenska Teatern och Fågel BlåÖstra Nylands teater. Hon ser med iver fram emot sin Lurensdebut och prisar framför allt den svängiga musiken.

Som Majsans syster Sivan får vi se Mirella Pendolin-Katz. Mirella, som också är ansvarig för produktionens sånginstudering, gör sin debut på Lurensestraden. Också senaste sommar fungerade hon som sånginstuderare, men nu blir det alltså även scendebut. Mirella är sångpedagog och musiker och har fått sin utbildning på Musikkonservatoriet i Trondheim, Norge.

De flesta minns väl Stig-Helmers kompis, norrmannen Ole Bramserud, från filmen Sällskapsresan. I Finland har norgehumorn aldrig vunnit mark och därför är Ole i Lurensversionen inte en norrman utan något betydligt mer komiskt – en genuin östnylännning, en riktig lantis. Och för att på bästa sätt besätta den rollen krävs en infödd ortsbo och det får vi med besked i Liljendalbon Tage Fredriksson. Tage har vi sett tidigare på Lurens och han är även revyveteran. Nu får han på Lurensscenen äntligen använda sitt eget modersmål – östnyländskan.

Bland de övriga medverkande finns bl.a. Lurensdebutanten Mats Nybondas och veteranerna Katarina Nikkanen, Solveig och Frej Lindfors, m.fl.

Musikalen Sällskapsresan har premiär på Lurens sommarteater fredagen den 30 juni kl. 19.00. Mera information finns på webbplatsen www.lurens.fi.