Nu är rollfördelningen klar inför Lurens sommarteaters jubileumsproduktion Ronja Rövardotter. Lurens kan åter presentera många nya ansikten utöver det ”gamla gardet”.

I huvudrollen som Ronja får vi se Helsingforsflickan Livia Wikström. Livia har släktband till Lovisa och dessutom sommarställe i Pernå, så Lurens är bekant för henne. Nu får hon förverkliga sin stora dröm och själv stå på scenen och dessutom i sin önskeroll som Ronja. Som en kuriositet kan nämnas att när en annan tuff Astrid Lindgrenbrud, Pippi Långstrump, senast figurerade på Lurensscenen 1993 så var det Livias mamma Mia Hafrén som innehade huvudrollen.

Ronjas pappa rövarhövdingen Mattis spelas av J. Edgar Nieminen som återvänder till Lurensscenen efter några års paus. Ronjas mamma, Lovis, gestaltas av Mirella Pendolin-Katz som gjorde en bejublad Sivan i Sällskapsresan senaste sommar. Det är Mirella som uppför den legendariska Vargsången och det är garanterat något att se fram emot.

I den äldsta rövaren Skalle-Pers roll ser vi en verklig Lurensikon, Tom Pallas. Skalle-Per är något av en fadersfigur till Mattis och farfar till Ronja.

På andra sidan Helvetesgapet härskar Borka som görs av Kim Snygg. Han behöver knappast närmare presenteras för teaterpubliken i Svenskfinland. I rollen som hans fru Undis ser vi ett nytt ansikte på Lurens, Petra Sundqvist. Borkas och Undis kläpp Birk, som blir vän med Ronja till föräldrarnas stora frustration, görs av Emilia Tenhunen. Emilia har trots sin unga ålder en lång erfarenhet av sommarteatern i olika roller.

I Ronja Rövardotter finns det inte enbart rövare utan hela skogen är fylld av de mest fantastiska varelser. Vildvittror, rumpnissar, grådvärgar och de underjordiska gör Ronjas äventyr spännande och stundvis lite skrämmande. I rollerna som dessa skogsväsen får vi se en hel massa underbara skådespelare i längder från 130 cm och uppåt.

Hela ensemblen och övrig info kan man bekanta sig med på webbplatsen www.ronjarovardotter.fi.
60-årsjubileumspjäsen Ronja Rövardotter har premiär på Lurens sommarteater fredagen den 29 juni kl. 19.00.

 

Lurensensemblen 2018

Ronjagänget samlades för genomläsning den 11 mars 2018 på Furuborg i Kuggom.