Sommaren 2020 kan Lurens sommarteater än en gång presentera en klassisk storproduktion för hela familjen. Oliver! är en brittisk musikal baserad på Charles Dickens klassiska roman Oliver Twist. Handlingen kretsar kring den föräldralöse Oliver, som lever i London tillsammans med ett gäng andra barn under småtjuven Fagins beskydd. Text och musik är skrivna av Lionel Bart. Musikalen hade urpremiär i juni 1960 i West End och har efter det satts upp otaliga gånger på Broadway i New York, i West End i London och på många andra berömda scener världen runt. Om musikalen sägs det att ”den är mycket, mycket mera än en musikal!”.

Oliver! innehåller flera musikaliska klassiker, såsom ”Food glorious food”, ”Consider yourself”, ”I’d do anything”, ”You’ve Got to Pick a Pocket or Two”, ”Oom-Pah-Pah” och ”Where is Love?”.

1968 gjordes en filmversion av pjäsen i regi av Carol Reed. Filmen belönades med hela sex Oscars vid Oscarsgalan 1969, däribland bästa film och bästa regi.

På scenen kommer vi att se en stor skara barn och vuxna i de fantastiska rollerna. Under vintern kommer Östra Nylands ungdomsförbund tillsammans med Teater Fabel att arrangera en teaterkurs för barn som också ger deltagarna möjlighet och förutsättningar att medverka i nästa års produktion. För kursledningen står skådespelaren Mika Fagerudd som även kommer att regissera musikalen.

Produktionens presentation och första träff kommer att arrangeras redan innan årsskiftet.
Närmare info kommer under hösten på lurens.fi och onuf.fi. Du håller dig enklast informerad genom att gilla teatern på Facebook: facebook.com/Lurenssommarteater. Vi har ett spännande år framför oss!

 

Musikalfilmen Oliver! vann sex Oscars på Oscarsgalan 1969. Oliver spelades av Mark Lester och Artful Dodger av Jack Wild. Bild: The Film Company