Fredagen den 28 juni var det äntligen premiär på Lurens sommarteater. I den talrika publiken fanns hela sex stycken tidigare Lurensregissörer. På plats fanns de tidigare regissörerna Ingrid Söderblom, Algot Böstman, Sven Sid, Ove Grundström, Oskar Silén och Robbe Jordas. Det blev många skratt och anekdoter när kollegerna mötte varandra och sina tidigare skådespelare.
Igen kunde man känna den värme som endast kan uppstå i den stora Lurensfamiljen. När den här familjen återförenas är det ett återseende som är något utöver vänskap. Då naturen även bidrog med en härlig sommarvärme så kunde man inte annat än trivas den idylliska Lurensmiljön.
Årets pjäsval Juntjävlar prisades i samband med avtackningarna. Det har blivit något av Lurens sommarteaters varumärke att stilmässigt variera i pjäsvalen. På det sättet bemöts alla smaker, ett år får musikalälskarna sin pjäs, följande år sätter man upp en ungdomspjäs och nu en vuxenpjäs med stort djup i texten. Och det kan vi lova att i nästa år blir det igen helt något annat.

 

Oskar

Oskar Silén i samspråk med bildkonstnär Heidi Lunabba, Kulturfondens vd Sören Lillkung och projektledaren och teatermångsysslaren Effe Sundberg.

Ingrid och Sven

Två tidigare regissörer på Lurens, Ingrid Söderblom och Sven Sid.

Dan Idman

Dan Idman i samspråk med Karl-Erik Lill-Smeds. Dan debuterade 1984 på Lurens i pjäsen Hans Nåds Testamente där Karl-Erik spelade huvudrollen.

Systrarna rensar luften i en stark scen, fr.v. Gunilla (Patricia Hirn), Carina (Petra Sundqvist) och Eivor (Katarina Nikkanen).

Kvällssolen färgade premiärpubliken vackert gyllengul.