Repetitionerna inför sommarens Lurensproduktion Aladdin och den underbara lampan är nu som intensivast. I år kan vi presentera en fantastisk ensemble som igen består av ”gamla” rävar och nyare ansikten.

I rollen som Aladdin får vi se Pontus Eriksson som redan i sin debut på Lurens senaste sommar gav prov på talang. Eriksson studerar vid Lovisa gymnasium och är hemma från Pernå.

Och i rollen som Anden får vi se ingen mer eller mindre än Kim Snygg som säkert är bekant för de flesta teatervännerna. Borgåbon Snygg inledde sin skådespelarkarriär i Västnyland där han gjorde många hyllade tolkningar bl.a. på Raseborgs sommarteater. På Lurens har vi haft glädjen att se honom i pjäserna Sällskapsresan som Stig-Helmer och Ronja Rövardotter i rollen som Borka.

I de övriga rollerna figurerar bl.a. Tage Stam som trollkarlen, Tom Pallas som sultanen, Tage Fredriksson som storvisiren, Solveig Lindfors som Aladdins mamma, Frej Lindfors som Aladdins pappa, Magnus Engström som Zemuran, Michael Vuojärvi som Hamsa och Tor Schröder som den blinde. Det är alltså en stark ensemble som berättar denna fantastiska saga för oss inkommande sommar.

Aladdin och den underbara lampan har premiär på Lurens sommarteater den 30 juni 2023 kl. 19.00.

 

Repetition 28.1.2023

Lördagen den 29 januari startade sommarens produktion med genomläsning under ledning av regissören Ove Grundström.