Repetitionerna inför sommarens Lurensproduktion Aladdin och den underbara lampan har nu kommit igång på allvar. I år kan vi presentera en fantastisk ensemble som igen består av ”gamla” rävar och nyare ansikten.

I rollen som Aladdin får vi se Pontus Eriksson som redan i sin debut på Lurens senaste sommar gav prov på talang. Eriksson studerar vid Lovisa gymnasium och är hemma från Pernå. Prinsessan Bedrulbudur spelas av Helsingforsbon Sandi Bengts. Bengts studerar på teaterlinjen i Borgå folkakademi och debuterade även hon på Lurens senaste sommar. Många kommer säkert ihåg henne från den skönsjungande trion i låten De snabbaste tågen.

Och i rollen som Anden får vi se ingen mer eller mindre än Kim Snygg som säkert är bekant för de flesta teatervännerna. Borgåbon Snygg inledde sin skådespelarkarriär i Västnyland där han gjorde många hyllade tolkningar bl.a. på Raseborgs sommarteater. På Lurens har vi haft glädjen att se honom i pjäserna Sällskapsresan som Stig-Helmer och Ronja Rövardotter i rollen som Borka.

I de övriga rollerna figurerar bl.a. Tage Stam som trollkarlen, Tom Pallas som sultanen, Tage Fredriksson som storvisiren, Sabine Heinonen som Aladdins mamma, Magnus Engström som Zemuran, Michael Vuojärvi som Hamsa och Petra Sundqvist som berättaren. Det är alltså en stark ensemble som berättar denna fantastiska saga för oss inkommande sommar.

Aladdin och den underbara lampan har premiär på Lurens sommarteater den 30 juni 2023 kl. 19.00.

 

Repetition 28.1.2023

Lördagen den 29 januari startade sommarens produktion med genomläsning under ledning av regissören Ove Grundström.