Sommaren 2024 blir det äventyr i ordets rätta bemärkelse när Lurens sommarteater lägger upp pjäsen Skattkammarön av Robert Louis Stevenson. Stevensons klassiska roman Skattkammarön, i Bryony Laverys dramatisering, bjuder på Lurens upp till ett hisnande och färgsprakande teateräventyr för hela familjen.

”Jag som regissör är väldigt taggad över att få hämta ett sjörövarskepp till Lurens!” säger regissören Johan Aspelin. ”Om jag lyckas förverkliga min vision kommer publikens teaterupplevelse att börja redan vid ankomst till spelplatsen. Jag tänker mig en uppsättning som ska ge en wow-upplevelse såväl som skratt, tårar och hjärtklappningar. Så som en äkta, hederlig, äventyrsberättelse ska göra.”

 

Roller för alla åldrar

”Jag behöver en stor besättning bestående av sjörövare, sjöbjörnar, landkrabbor, bysfolk, barn och papegojor, ja allt man kan tänka sig.” fortsätter Aspelin. I år finns det roller för medverkande i alla åldrar. Det behövs mycket folk på scenen och även om det finns både större och mindre roller, är alla lika viktiga i besättningen!

Den första träffen ordnas på Lovisavikens skola söndagen den 4 februari kl. 13-16 på adressen Brandensteinsgatan 27B, Lovisa. Om du är intresserad av att medverka i årets pjäs kan du förhandsanmäla ditt intresse här. Skriv gärna i anmälan om du känner att du är extra bra på något, till exempel sång, dans, akrobatik, matlagning, handarbete, etc. Meddela också om du inte har möjlighet att delta i första träffen.

 

Lurens sommarteater har premiär 28.6.2024 och övningarna kör igång direkt efter första träffen. Välkomna med!