Det utlovas spänning, mystik och mycket action i pjäsen Skattkammarön på Lurens i sommar när ensemblen på närmare fyrtio personer äntrar scenen. På sjörövarskepp och obebodda öar kan man hitta både den ena figuren och den andra. Berättelsen om Skattkammarön är en tacksam pjäs för en stor ensemble då det finns utrymme för både sjörövare, besättningsmedlemmar, värdshusgäster och skeppsråttor att medverka på scenen.

Huvudrollen som Jim Hawkins kommer spelas av 12-åriga Minea Kaustell och 13-åriga Linn Henriksson. De delar på rollen och kommer alternera under föreställningarna. Flickorna ser väldigt mycket fram emot sommaren: ”Det är overkligt och läskigt, men jättespännande.” säger Minea om att dela på huvudrollen som Jim och Linn instämmer: ”Det är jättespännande men det blir superroligt. Jag är så ivrig.” Det som flickorna mest ser fram emot är att få jobba tillsammans med de övriga skådespelarna och uppträda för publiken i sommar. I övriga roller ser vi bl.a. Gun Granholm-Sinkko som farmor Hawkins och Petra Sundqvist som skurken Long John Silver. En komplett lista av de medverkande i sommarens pjäs Skattkammarön ses längst ner i texten.

 

Gemenskapen är nyckeln till framgång

Gemenskapen inom ensemblen är ändå den viktigaste ingrediensen för en lyckad pjäs anser regissören Johan Aspelin som är mycket nöjd med känslan och engagemanget hos hela gänget hittills under övningarna. En annan viktig del i skapandet av helheten är naturligtvis produktionsteamet som förverkligar den fiktiva världen där Skattkammarön utspelar sig. I produktionen detta år är det många tidigare Lurens-aktiva som återförenas. För musik- och ljudvärlden komponeras ny musik av Otto Rajahalme, scenografin planeras av fjolårens byggmästare Tage Stam, för kostymerna står Johanna Nieminen som bl.a. gjorde Lurens kanske genom tiderna vackraste dräkter i jubileumspjäsen Amadeus 2008, koreografin planeras åter av omtyckta dansläraren Susanna Karvinen och för rekvisitaplaneringen står Maija Virtanen som nyss gjorde debut som scenograf i vinterteaterproduktionen Måsen.

Skattkammarön har premiär fredagen den 28 juni och det spelas totalt tjugo föreställningar under perioden 28.6-3.8.2024. Biljetterna släpps i april.

 

Medverkande i Skattkammarön:
Alma Katz, Amanda Heinonen, Emilia Boxström, Emilia Tenhunen, Felicia Sahamies, Frida Roo, Gitte Emeleus, Gun Granholm-Sinkko, Hannah Bäcklund, Ilkka Relander, Jade Niemi, Jean Engeldahl, Jeremy Svenskberg, Kelly Naftal, Ken Naftal, Kjell Westerholm, Lina Mickos, Linn Henriksson, Linnea Fredriksson, Linnea Westerholm, Magnus Engström, Malin Tenhunen, Maria Hellborg-Haavisto, Marina Tolonen, Minea Kaustell, Petra Sundqvist, Pontus Eriksson, Robin Aspelin, Sandi Bengts, Simon Kaustell, Sofia Hirvonen, Tage Stam, Tito Kühn, Tom Pallas, Veronica Svenskberg och Wilma Bäcklund.