Musikern och pedagogen Tomas Takolander kommer inkommande sommar att fungera som musikalen Olivers kapellmästare på Lurens sommarteater. Takolander har gjort sig känd som uppträdande artist, kapellmästare, arrangör samt pedagog och har samarbetat med talrika kända musiker, tonsättare, kör- och orkesterdirigenter, dansare och cirkusartister. Han är bl.a. en av grundarna till nutidscirkusgruppen Cirque des Puces. Takolander har studerat vid Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon i Frankrike samt vid Sibelius-Akademin där han i sina magisterstudier inriktade sig på musikfostran.

Under våren gjorde sig multi-instrumentalisten Takolander känd i Lovisaregionen som kapellmästare för den bejublade Operan Klara (Carmen), där han också gestaltade den klassiska rollkaraktären Escamillo.
Takolanders lekfulla sätt att förhålla sig till musik kommer att ge musikalen en ny dimension. Nästa sommar kan man alltså vänta sig en orkester som inte är undangömd i ett dike utan är en del av handlingen.

Musikalen Oliver! har premiär på Lurens sommarteater fredagen den 26 juni 2020 kl. 19.00 och uppförs ända till lördagen den 1 augusti. På publikens begäran har man i år även några lördagsmatinéföreställningar för publik som bor på längre avstånd från Lurens.