Inlösningen av bokade biljetter sker vid biljettförsäljningskiosken vid ingången till teatern. Kom i god tid, det brukar uppstå köer. Programblad säljes på området och i biljettförsäljningen.
Lurens vridläktare har 463 numrerade sittplatser. Dessutom kan man kompletterat med stolar och komma upp till en publikmängd på drygt 500. Tack vare den lutande läktaren har alla platser god sikt. Sittunderlag finns att låna vid ingången till läktaren. Framme på läktarens plana golv finns utrymmen för rullstolar.
Ljudtekniken har nyligen moderniserats och därför är också hörbarheten god.
Innan föreställningens början och under pausen är stallcaféet och vedbodscaféet öppet. Till salu finns förfriskningar, kaffebröd, fyllda semlor och godis. Dessutom finns skilda försäljningspunkter för glass, souvernirer och såklart Lurens legendariska knackkorv (Lurenspubliken äter ca 1 ton knackkorv varje sommar).
Grupper kan förbeställa servering ute i parken. Då finns bord färdigt dukade när pausen börjar och man behöver inte köa till försäljningspunkterna.
På området finns tillräckligt parkeringsplatser för personbilar och bussar. Från bilen är det max. 150 m till teatern. Lurens har erfarna parkeringsvakter som dirigerar er. Igen en gång, kommer man i god tid så behöver man inte köa.
Paraplyer är förbjudna på Lurens. Ta med regnkläder om väderleken så förutsätter. Vi har även engångsregnrockar till salu.
I vedbodscaféets gavel finns tre moderna toaletter av vilka en är tillgänglig . Hela teaterområdet lämpar sig väl för exempelvis rullstolar eller rollatorer tack vare väldigt små höjdskillnader och närheten till parkeringsområdet.

Lurens sommarteater