Inlösningen av bokade biljetter sker vid biljettförsäljningskiosken vid ingången till teatern. Kom i god tid, det brukar uppstå köer. Programblad säljes på området och i biljettförsäljningen.

GRUPPER

Gruppbokningar sker via telefon eller e-post direkt till Lurens-kansliet. För grupper på 20 personer eller mer erbjuder vi biljetter till det rabatterade priset 19 €/person. Det slutgiltiga antalet biljetter bör bekräftas till kansliet senast två veckor innan föreställningen, varpå gruppen faktureras för dem på förhand. Biljetterna kan därefter fås skickade per post till gruppens kontaktperson eller lösas ut i Lurens biljettkiosk innan föreställningen. Oanvända gruppbiljetter återbetalas inte.

Pausservering för grupper bokas i samband med att biljettantalet bekräftas. Serveringskostnaden kan antingen läggas till på biljettfakturan och betalas på förhand eller betalas i Lurens biljettkiosk vid ankomst till teatern.

Lurens vridläktare har 463 numrerade sittplatser. Dessutom kan man kompletterat med stolar komma upp till en publikmängd på drygt 500. Tack vare den lutande läktaren har alla platser god sikt. Sittunderlag finns att låna vid ingången till läktaren. Framme på läktarens plana golv finns utrymmen för rullstolar.
Ljudtekniken har nyligen moderniserats och därför är också hörbarheten god.

Innan föreställningens början och under pausen är stallcaféet och vedbodscaféet öppet. Till salu finns förfriskningar, kaffebröd, fyllda semlor och godis. Dessutom finns skilda försäljningspunkter för glass och såklart Lurens legendariska knackkorv (Lurenspubliken äter ca 1 ton knackkorv varje sommar).

FÖRHANDSRESERVERAD PAUSSERVERING

Lurens principer gällande den färdigt framdukade pausserveringen kommer från och med sommaren 2019 att ändra. Nu tar vi enbart emot förhandsbeställningar till pausen! Det är alltså inte längre möjligt att boka pausservering när man anländer till teatern, detta måste göras via kansliet senast dagen innan föreställning!

Detta innebär att de som önskar få sin pausservering färdigt framdukad och bordsplatser reserverade till pausen bör informera kansliet om detta på förhand. Senast dagen innan föreställningen vill vi ha er reservation tillhanda antingen per telefon eller e-post.

Förhandsreserverad pausservering betalas i biljettkiosken vid ankomst till teatern. Utbudet ser ni av listan nedan:

Kaffe (inkl påtår) 2 €
Te 1 €
Saft 1 €
Läsk & Mineralvatten 3 €
Vattenflaska 2 €

Smörgås 4 €
– Semla, ost och gurka
– Semla, skinka och saltgurka
– Rågbröd, ost och gurka
– Rågbröd, skinka och saltgurka
– Sillsmörgås
Bulle och annat sött kaffebröd 3 €
Chokladkyss 2 €
Frukt 1 €

Lurens korv 1,50 €/st
OBS! Minimum 10 st. korvar vid förhandsbokning!

Ytterligare hittar ni olika godispåsar, sötsaker och glass i våra bufféer och kiosker.
Alla våra produkter är helt laktosfria. Glutenfria alternativ finns även att få på förfrågan.

På området finns tillräckligt parkeringsplatser för personbilar och bussar. Från bilen är det max. 150 m till teatern. Lurens har erfarna parkeringsvakter som dirigerar er. Igen en gång, kommer man i god tid så behöver man inte köa.

Paraplyer är förbjudna på Lurens. Ta med regnkläder om väderleken så förutsätter. Vi har även engångsregnrockar till salu.
I vedbodscaféets gavel finns tre moderna toaletter av vilka en är tillgänglig. Hela teaterområdet lämpar sig väl för exempelvis rullstolar eller rollatorer tack vare väldigt små höjdskillnader och närheten till parkeringsområdet.

Lurens sommarteater