Vi rekommenderar starkt användning av munskydd eller visir under hela föreställningen samt på teaterområdet. Ifall man är sjuk önskar vi att man besöker teatern en annan gång. I och med den rådande situationen önskar vi också att alla tar hänsyn till de övriga teaterbesökarna samt teaters skådespelare och personal, och håller avstånd då vi kan.
Handsprit finns utplacerat på området.

Inlösningen av bokade biljetter sker vid biljettförsäljningskiosken vid ingången till teatern. Biljettförsäljningen öppnar en timme innan föreställningens början. Vi önskar att endast en person per sällskap köar för att undvika trängsel.
Kom i god tid, det brukar uppstå köer. Programblad säljs på området och i biljettförsäljningen.

Lurens vridläktare har 463 numrerade sittplatser, i år säljs dock på grund av omständigheterna ett begränsat antal biljetter.
Tack vare den lutande läktaren har alla platser god sikt. Sittunderlag finns att låna vid ingången till läktaren. Framme på läktarens plana golv finns utrymmen för rullstolar.
Ljudtekniken har nyligen moderniserats och därför är också hörbarheten god.

Innan och efter föreställningen  är vedlidercaféet öppet en timme. Till salu finns förfriskningar, kaffebröd, fyllda semlor och godis. Lurens legendariska knackkorv beställs i år i förväg och avnjuts efter föreställningen.
Handsprit finns tillgängligt i serveringsutrymmena.

På området finns tillräckligt parkeringsplatser för personbilar och bussar. Från bilen är det max. 150 m till teatern. Lurens har erfarna parkeringsvakter som dirigerar er. Igen en gång, kommer man i god tid så behöver man inte köa.

Paraplyer är förbjudna på Lurens. Ta med regnkläder om väderleken så förutsätter. Vi har även engångsregnrockar till salu.
I vedbodscaféets gavel finns tre moderna toaletter av vilka en är tillgänglig, i toaletterna finns handsprit.
Hela teaterområdet lämpar sig väl för exempelvis rullstolar eller rollatorer tack vare väldigt små höjdskillnader och närheten till parkeringsområdet.

Lurens sommarteater